Yoga op het Wad

In samenwerking met MEER Groningen bieden we vanaf 2021 Yoga op het Wad aan! Ben je op zoek naar een frisse wind in je kop en in je lijf? Ga dan een dag mee het Wad op (werelderfgoed trouwens he!) en laat je ontspannen door de elementen en een ervaren yogadocent. Kun je niet wachten om met zand tussen je tenen en een rode gloed op je wangen weer helemaal zen op je benen te landen? Lees dan snel hieronder verder over het programma, de data, de prijs en hoe je je aanmeldt!

We varen met boot “De Dolfijn”. Het schip is 28 meter lang, 5.20 meter breed en heeft een diepgang van circa 1.30 meter. Het beschikt over ruime voorzieningen zoals een keuken met bar, een toilet en uitgebreide zitplaatsen binnen en buiten. Normaal gesproken mogen er 44 personen aan boord van de Dolfijn; vanwege COVID-19 is dat nu 25 personen.

Aan boord kunnen we de tijd benutten met informatie over het wad, het spotten van zeehonden, van het uitzicht en de zon genieten en je krijgt uitleg over houding en beweging. Maar er is ook genoeg tijd om te fotograferen, vogels te kijken, tekenen of schilderen… Voor ieder wat wils dus. Ook hebben we de beschikking over een keuken aan boord. Er is biologische koffie, thee en lekkers. Afhankelijk van het soort weer en het tijdstip van de tocht, serveren we soep en/of een bijpassende lunch.

Eenmaal op de zandplaat aangekomen krijg je een yogales van Petra Weel: “Ik ben oefentherapeut Mensendieck, beoefen zelf al heel lang yoga en heb een opleiding in de yogavorm “critical alignment” gevolgd. Het is een genoegen om met een groep yogaliefhebbers naar Engelsmanplaat te varen en daar een les te geven omgeven door de elementen. Ik kan je zeggen, dit is iedere keer een overweldigende ervaring. Een yogales op de zeebodem is uniek. De wind, de zon, het water (soms de regen), de temperatuur, de prachtige luchten én de dynamiek van de groep helpen hieraan mee. In de les geef ik aandacht aan grounding, inspanning, ontspanning en ademhaling. Iedereen kan meedoen. Ik zorg ervoor dat je je grenzen bewaakt en corrigeer je als het nodig is.”

Goed om mee te nemen: een handdoek, warme (winddichte) kleding, evt. oude gympen/waterschoenen, zonnebrand.

Vertrekpunt: vanuit de haven van Lauwersoog, uiterlijk een kwartier van tevoren aanwezig zijn.

DATA:

Za. 5 juni 11.00 -15.30
Za. 3 juli 10.00 -14.30
Ma. 2 augustus 10.00 -14.30
Di. 3 augustus 10.00 -14.30
Wo. 4 augustus 11.30 -16.00
Do. 5 augustus 13.30 -17.30
Ma. 16 augustus 09.00 -13.30
Wo. 18 augustus 10.30 -15.00
Za. 4 september * 13.30 -17.30
*onderdeel van weekendarrangement

Het is tevens mogelijk zelf een tocht te organiseren. Met een vriendenclub of als bedrijfsuitje; in alle gevallen geldt een minimum aantal deelnemers van 12 personen.

PRIJS:

Het arrangement kost € 75,- p.p. Dit is inclusief vaartocht, eten & drinken en een yogales op het wad. Heb je behoefte aan het wad zonder yoga, dan kun je mee voor € 60,- p.p.

VOORWAARDEN:

Deelname geschiedt op eigen risico. Bij evt te weinig deelnemers* of annulering wegens overmacht (weer, corona, ed.) ontvang je een voucher voor een volgende tocht.
*minimum aantal deelnemers voor de yoga is 12 personen

JA, IK GEEF MIJ GRAAG OP!
Vermeld datum en aantal personen in het contactformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).