“Waarom en hoe wij op reis gingen naar Noord-Korea” (introductie)

Ieder jaar zijn er zo’n 300 Nederlanders die ervoor kiezen om op vakantie te gaan naar het meest gesloten land op aarde: Noord-Korea. In 2016 waren Thijs en ik twee van hen. Ik weet nog goed hoe het plan om naar dit land te gaan ontstond. Het was zomer 2016 en wij waren het vertrek van onze wereldreis (in het najaar van 2016) aan het voorbereiden. In het kort: we zouden met het openbaar vervoer richting Oost-Europa trekken, door Rusland en Mongolië trekken met de Transmongolië Express en met de kerstdagen de Chinese hoofdstad Beijing (Peking, zoals je wilt) bereiken. Wat zou betekenen dat we kerst én Oud en Nieuw in een Aziatische miljoenenstad zouden vieren. “Kan dat niet wat spannender?”, vroeg Thijs aan mij, thuis in Groningen. Letterlijk een paar minuten later boekten we onze vijfdaagse reis naar Noord-Korea; Oud en Nieuw zouden wij dat jaar vieren te midden van de bewoners van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang!

Toegegeven: mijn moeder – die ik meteen na het boeken uitgelaten belde – was niet blij. “Waarom wil je zo graag naar Noord-Korea? Is reizen in dat land wel veilig? Wat ga je daar doen? Hoe bereid je zo’n reis voor?” Allemaal heel erg logische vragen waar meer mensen antwoorden op zouden willen. En dus ga ik daar in een aantal blogs de komende weken allemaal antwoord op geven! Uiteraard puttend uit onze eigen – onvergetelijke! – ervaringen.

Houd deze pagina dus in de gaten! Onze reizen naar Noord-Korea vind je hier. Heb je specifieke (reis)vragen? Je kunt ons ook altijd even een mailtje sturen, dan geven we je een antwoord op maat!

Aletta
(5 april 2019)

01-01-2017: Oud en Nieuw vieren op het bekende Kim Il Sung plein in Pyongyang.