Van Moskou naar Pyongyang trein-tour

Deze treinreis, van het Russische Moskou naar de hoofdstad van Noord-Korea Pyongyang, is de langste aaneengesloten treinreis ter wereld! Natuurlijk zullen wij de reis niet in 1 keer maken, maar meermalen uitstappen om te kijken wat de regio ter plaatse te bieden heeft. We hebben op deze manier de tijd om je Moskou te laten ervaren en ook het Siberische dorp Ussuriysk, voordat we de grens oversteken naar Noord-Korea. We zullen dus niet door Mongolië en China reizen, maar nemen de route die doorgaans niet door toeristen wordt gekozen! Namelijk dwars door Siberië, om vervolgens de grens over te steken op de plek waar Rusland en Noord-Korea elkaar raken. We komen hierdoor binnen in Rason, de speciale economische zone van Noord-Korea, in plaats via het Chinese Dandong – wat de meest toegankelijke keuze is als je een reis maakt naar Noord-Korea.
Na Rason bekeken te hebben reizen we verder naar Pyongyang. Dit gaat met een lokale, Noord-Koreaanse trein. We zullen reizen door de meest afgelegen provincies van het land, waar we de ongerepte natuur zullen zien en zeldzame blikken kunnen werpen op dorpen en kleine steden die we onderweg passeren.

Eenmaal in Pyongyang maken we een tour langs alle highlights, zoals het Kim Il Sung plein, het Oorlogsmuseum, we maken een ritje met de metro, drinken bier met de lokale bevolking en nog veel meer. Bovenop deze nu al fantastisch indrukwekkende reis nemen we je mee naar de DMZ: de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea, op 5 uur rijden van Pyongyang.

Er zijn voor deze reis twee verschillende opstapplaatsen. Je kunt mee vanaf het begin: Moskou, wat wij aanbevelen, maar je kunt ook opstappen in Ussuriysk.

Reis vanaf Moskou: 18 mei – 4 juni 2020
€ 2695,-

Reis vanaf Ussuriysk: 27 mei – 4 juni 2020
€ 1795,-

Inbegrepen in de prijs:
– alle overnachtingen (in 2-persoonskamers)
– treintickets
– alle maaltijden in Noord-Korea, m.u.v. de maaltijden in de trein
– Russische, Noord-Koreaanse en Westerse gidsen
– alle entreetickets, tenzij anders vermeld in het reisschema

Niet inbegrepen in de prijs:
– visum voor Rusland
– visum voor Noord-Korea (€ 50,-)
– 1-persoons accommodatie (standaard zijn de overnachtingen in 2-persoonskamers. Het boeken van een 1-persoonskamer is mogelijk tegen een meerprijs van € 320,-)
– de maaltijden in de trein (zowel in Rusland als in Noord-Korea)
– fooien voor de lokale gidsen

Neem contact met ons op wanneer je interesse hebt in deze reis.

Wees op tijd met aanmelden voor deze reis! De inschrijving voor deze reis sluit namelijk op 18 februari en zal alleen doorgaan wanneer we minimaal 6 aanmeldingen hebben. Na 18 februari is inschrijving voor deze reis alleen nog mogelijk wanneer er voor ons nog de mogelijkheid is om treintickets te boeken (de beschikbaarheid van treintickets is beperkt). Boek om deze reden nog geen vlucht naar Moskou, totdat we bevestigd hebben dat deze reis door gaat! Dit hoor je twee maanden van tevoren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).