Over Thijs en Aletta

Wij zijn Thijs en Aletta en houden van elkaar, onze lieve zoon Flynn en van onze hond Jelle. En o ja, ook heel erg van reizen. Zodoende zegden we in de zomer van 2016 beide onze banen op en beleefden we tussen oktober 2016 tot en met mei 2018 ons grootste, gezamenlijke reisavontuur.

Voordat wij samen door het leven besloten te reizen, hadden we apart van elkaar ook al heel wat wereldse avonturen beleefd. Zo is Thijs veel in Azië geweest, Afrika en ook de Nederlandse Antillen. Aletta zocht het avontuur voor langere tijd op in Turkije, het Midden-Oosten en Syrië. Hierbij vergeten we soms hoe mooi het dichtbij huis kan zijn; gelukkig hebben we ook al heel wat onvergetelijke Europese avonturen mee mogen maken.

En in 2016 gingen we dan eindelijk – na lang sparen – samen een lange reis maken. We trapten af met een trip 100% over land van Noord Nederland naar Noord-Korea en verder. Het idee was een jaar weg te blijven. Het werd uiteindelijk één jaar en acht maanden, en hadden nog wel even weg willen blijven. Het woord ‘heimwee’ staat niet in ons woordenboek. Na onze lange trip over land hebben we meer in Azië gereisd en verbleven we een langere tijd in Oceanië.

In mei 2018 kwamen we terug. Natuurlijk met veel reiservaringen rijker! Maar ook had de tijd ons veel ruimte gegeven om na te denken over van alles en nog wat in ons leven. We kwamen tot de conclusie dat we reizigers willen blijven; We wilden een manier vinden om reizen structureel en op een bewuste, betekenisvolle manier als levenswijze te integreren in onze levens.

Met “The Great Unknown” hebben we dat gevonden. Samen met jou hopen we nog heel wat jaren door te reizen. Op een bewuste manier zoeken we samen met jou de grenzen op van de vele unieke plekken die de wereld ons te bieden heeft!

Tot gauw!

3 gedachten over “Over Thijs en Aletta”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s