Ontdek zomers Siberië!

Ontdek en geniet van de pracht en praal van zomers Siberië! In deze reis bezoeken we drie van de mooiste delen van het grote, onbekende Siberië. De trip wordt extra leuk door de flinke dosis sovjetwonderen, waar we je van Stalin’s visgoelags naar de best bewaarde Siberische goelag, in Magadan, brengen.

In deze reis zien we enkele van de mooiste landschappen van Rusland en ontmoeten we de Buryats, een etniciteit in Rusland die gemeenschappelijke voorouders heeft met de Mongolen. Dit gedeelte van de Transsiberische spoorlijn is zonder twijfel een van de mooiste, dus we nemen de dagtrein om het goed te zien. Treinliefhebbers zullen blij zijn! We zullen de stad Irkoetsk verkennen, de tweede stad van Siberië na Vladivostok, en een stad met een verbazingwekkende geschiedenis en cultuur van Sint-Petersburgse ballingen en lokale etnische groepen.

We brengen drie nachten door in en rond het Baikalmeer op Olkhon Island, het grootste schiereiland ter wereld. Met zijn verschillende dorpen, inclusief een bezoek aan Stalin’s ‘visgoelag’ in Peshchanaya dorp, en een vreugdevolle maaltijd en drankjes met de lokale Sjamanistische Buryat mensen! We rijden rond door ongerepte landschappen van extreme schoonheid op ’s werelds grootste schiereiland, wandelen over schilderachtige kusten en beklimmen de dramatische Burkhan Kaap.

Van daaruit bezoeken we de donkere gebieden van Magadan en de Kolyma. Als een hub voor goelags tijdens de meest angstaanjagende jaren van de Sovjetheerschappij, werd het de thuisbasis van ”the Road of Bones”. Een snelweg die zich uitstrekt over duizenden kilometers en die duizenden levens kostte. Gevangenen die ter plekke stierven, werden eenvoudigweg begraven en maakten deel uit van de weg. Tot op de dag van vandaag is het gebied nog steeds bezaaid met afgelegen goelags, spooksteden en andere Sovjet-relicten die tijdens de ineenstorting van de USSR zijn achtergelaten.

Reisdata: 18 juli – 1 augustus 2021
Prijs: € 2995,-

Inbegrepen in de prijs:
– reisleider en Engels sprekende lokale gidsen
– Russische uitnodigingsbrief
– alle vervoer over land om de reis te voltooien
– accommodatie (2-persoonsaccomodatie)
– alle ontbijten en campingmaaltijden

Niet bij de prijs inbegrepen:
– visumkosten indien nodig
– reisverzekering
– optioneel: toeslag voor 1-persoonsaccomodatie (€480)
– accommodatie voorafgaand aan de reis
– lunch en diner

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).