Ontdek Mongools China, spookstad Ordos en Mongolië

(incl. Nadaam festival!)

Deze reis neemt je mee naar ‘beide Mongolië’s’. Zoals je misschien weet bestaat er namelijk naast de zelfstandige republiek Mongolië nog de autonome regio in China die men ‘binnen Mongolië’ noemt. Het land Mongolië (ook wel Buiten Mongolië genoemd) verklaarde zichzelf in 1911 onafhankelijk van China. In Binnen Mongolië wordt het beleid voor Chinese minderheden gehanteerd. Dit betekent onder andere dat hier Mongools en Chinees gesproken en onderwezen wordt. Hoewel beide delen zich na 1911 apart van elkaar anders hebben ontwikkeld, zijn er zeker ook veel overeenkomsten.

In Binnen Mongolië, waar de reis zal starten, zullen we de spookstad Ordos gaan bezoeken (een bizarre en onvergetelijke belevenis!), maar ook ‘dinostad’ Erlian en de provinciehoofdstad Hohhot. In het land Mongolië ligt de focus veel meer op de (uitgestrekte) adembenemende natuur, naast natuurlijk hoogtepunt van het jaar: het Nadaam festival!

Ben je toe aan een reis vol cultuur, natuur, tegenstellingen en onbekende bestemmingen? Dan is deze reis echt wat voor jou.

Let op: Nadaam is het grootste, jaarlijkse evenement in Mongolie. Werkelijk het hele land loopt hiervoor uit. We verwachten daarom dat tickets en accommodaties maanden van tevoren uitverkocht zullen raken. Wil je mee? Wacht dan niet tot het laatste moment en boek nu!

Nog niet ‘uitgereisd’ na China en Mongolië? Klik hier en verleng je reis met een trip naar Russisch Siberië!

Reisdata: 5 – 17 juli 2021 (13 nachten, 14 dagen)
Prijs: € 1695,-

Inbegrepen in de prijs:
– al het vervoer tijdens de reis
– alle accommodatie (in 2-persoonskamers)
– gidsen
– ontbijt en lunches
– entreetickets, incl. ticket voor het Nadaam Festival

Niet inbegrepen in de prijs:
– vervoer naar Beijing
– visakosten
– accommodatie in een 1-persoonskamer (meerprijs: € 480,- p.p. Niet beschikbaar in de trein.)
– optioneel bezoek aan het Genghis Khan Mausoleum
– diners / avondeten
– persoonlijke uitgaven en fooien voor de lokale gidsen

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).