Ontdek Mongolië (incl. Nadaam festival!) en Russisch Siberië

Ga met ons mee op een zomers avontuur zoals je die nog nooit beleefd hebt! Start in Beijing en Binnen Mongolië, de speciale autonome regio in China, om je reis te vervolgen naar ‘het echte Mongolië’ (incl. het Nadaam festival!) om tot slot een van de mooiste gebieden van Rusland te ontdekken: Buryatia en het Baikalmeer – het grootste zoetwatermeer op aarde. En: dit alles per trein! (Waaronder een flink stuk met de Transsiberie Express.) Klinkt interessant? Lees hieronder meer!

In Binnen Mongolië, waar de reis zal starten, zullen we de spookstad Ordos gaan bezoeken (een bizarre en onvergetelijke belevenis!), maar ook ‘dinostad’ Erlian en de provinciehoofdstad Hohhot.
In Binnen Mongolië wordt het beleid voor Chinese minderheden gehanteerd. Dit betekent onder andere dat hier Mongools en Chinees gesproken en onderwezen wordt. Het land Mongolië (ook wel Buiten Mongolië genoemd) verklaarde zichzelf in 1911 onafhankelijk van China. Hoewel beide delen zich na 1911 apart van elkaar anders hebben ontwikkeld, zijn er zeker ook veel overeenkomsten.

In het land Mongolië zal onze focus veel meer liggen op de (uitgestrekte) adembenemende natuur, naast natuurlijk hoogtepunt van het jaar: het Nadaam festival! We zullen je meenemen naar onder andere het Mount Khogno natuurreservaat en Terelj National Park. Beide befaamd om hun ‘wildlife’ en onvergetelijke kampeer en trekkingavonturen. We zullen onder andere overnachten in Ger-tenten, kameelrijden in de duinen en paardrijden op de steppes, voordat we teruggaan naar Ulaanbaatar om ons op te maken voor de bijzondere evenementen op het Nadaam festival.
Het Nadaam festival speelt zich af rondom drie hoofdsporten: paardrijden, worstelen en speerwerpen. Na het festival zullen we je de hoogtepunten van Ulaanbaatar laten zien: de stad waar een derde van alle Mongolen in het land woont.

Na dit bijzondere bezoek aan dit unieke land zullen we ons opmaken voor het slotgedeelte van onze reis. We reizen naar het Russisch-Siberische Irkutsk! Dit gedeelte van de Transsiberie Express is zonder twijfel een van de mooiste stukken, dus we nemen expres de dagtrein. We zullen Irkutsk bekijken, de tweede grootste stad van Siberie na Vladivostok. Hierna nemen we onze intrek op het eiland Olkhon: een eiland IN het Baikalmeer! We zullen op dit bijzondere eiland, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, drie dagen verblijven. Een heerlijke plek om deze indrukwekkende reis af te sluiten!

Let op: Nadaam is het grootste, jaarlijkse evenement in Mongolië. Werkelijk het hele land loopt hiervoor uit. We verwachten daarom dat tickets en accommodaties maanden van tevoren uitverkocht zullen raken. Wil je mee? Wacht dan niet tot het laatste moment en boek nu!

Reisdata: 5 – 25 juli 2020 (21 nachten, 22 dagen)
Prijs: € 2595,-

Inbegrepen in de prijs:
– al het vervoer tijdens de reis
– alle accommodatie (in 2-persoonskamers)
– gidsen
– ontbijt en lunches
– diner / avondeten tijdens kamperen
– entreetickets, incl. ticket voor het Nadaam Festival

Niet inbegrepen in de prijs:
– vervoer naar Beijing
– visakosten voor Mongolië en Rusland
– ‘invitation letter’ voor Rusland (€ 25,- p.p.)
– accommodatie in een 1-persoonskamer (meerprijs: € 760,- p.p.)
– diners / avondeten
– optioneel bezoek aan Genghis Khan Mausoleum
– bezoek aan Banya badhuis (Siberië)
– persoonlijke uitgaven en fooien voor de lokale gidsen
– vervoer vanuit Irkutsk

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).