Ontdek Sovjet Rusland

Deze reis is voor iedereen die geïnteresseerd is in het (Sovjet)verleden van Rusland. We starten de reis in het Sovjethart: St. Petersburg. Hier huisden eeuwenlang de bekende tsarenfamilies, maar ook de voetstappen van Lenin, Stalin en de Bolsjewieken zijn hier terug te vinden. De Russen zelf zien St. Petersbrug als de brug naar Europa, en je zult ook voelen dat je in St. Petersburg nog niet in het ‘ware’ Rusland beland bent.

Dat ben je pas in de metropool Moskou. Hier vervolgen we onze reis (we reizen per trein) en zullen we je naast de highlights van de stad veel historie, bijzondere architectuur en het mausoleum van Lenin laten zien. Ook brengen we een bezoek aan het Kubinka Tank Museum. Dit is het grootste tankmuseum van Rusland en is gelegen in de buurt van Moskou. Het museum staat bekend om de zeer zeldzame type pantservoertuigen die hier worden tentoongesteld.

Na Moskou beginnen we aan een bijzondere trip oostwaarts, richting Siberië. Een gebied dat je onmogelijk kunt overslaan wanneer je eenmaal in Rusland bent. We zullen stoppen in Tatarije (of Tatarstan): een autonome republiek binnen Rusland. Hier bezoeken we prachtige moskeeën, maken we nog meer Sovjetnostalgie mee en steken we de Volga (rivier) over om onze reis te vervolgen naar Izhvesk waar we ijsberen zullen gaan zien!

Hierna gaan we door naar Jekaterinenburg, ‘de hoofdstad van de Oeral’. Hier zullen we leren over de 300 jaar oude Romanov dynastie. We gaan tot de officiële grens met Azië en keren daarna terug met een fantastische treinrit terug naar Moskou.

Reisdata: 4 – 15 september 2020 (11 nachten, 12 dagen)
Prijs: € 1095,-

Inbegrepen in de prijs:
– al het vervoer tijdens de reis
– alle accommodatie (in 2-persoonskamers)
– gidsen

Niet inbegrepen in de prijs:
– vervoer naar start en eindlocatie van de reis (St. Petersburg / Moskou)
– visakosten
– ‘invitation letter’ (€ 25,- p.p.)
– accommodatie in een 1-persoonskamer (meerprijs: € 210,- p.p. voor 6 nachten. Niet beschikbaar in de trein.)
– eten en drinken
– persoonlijke uitgaven en fooien voor de lokale gidsen

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).