De Kim Il Sung verjaardagstour

Zonder twijfel is dit een van de populairste tours uit het Noord Koreaanse toerismeseizoen! Waardoor dat komt? De verjaardag van voormalig president Kim Il Sung is nog steeds de grootste nationale feestdag van het land en daar ben jij bij! Vuurwerk, massale volksdansen en mogelijk parades zijn een aantal evenementen die we kunnen verwachten tijdens deze 107e verjaardagsviering.

Tijdens de tour zullen we natuurlijk ook Pyongyangs hoogtepunten aan doen, zoals het Oorlogsmuseum, een ritje in de metro, het beklimmen van de Juchetoren, een bezoek aan het mausoleum waar Kim Il Sung en Kim Jong Il opgebaard liggen, het bewandelen van het Kim Il Sung plein en nog veel meer must see’s die je gezien moet hebben wanneer je dan toevallig toch in Noord Korea bent 😉 Niet spannend genoeg om deze bezienswaardigheden vanaf ooghoogte te bekijken? Je hebt de kans om een vlucht te maken over Pyongyang in een Russische Mil Mi-17 helikopter! (Hiervoor geldt een meerprijs van €250,- Laat ons weten op het boekingsformulier wanneer je interesse hebt!)

Wil je je vierdaagse bezoek aan ’s werelds meest gesloten land ter wereld verlengen? Dat kan! Kies je voor de achtdaagse tour, dan nemen we je mee uit de hoofdstad naar de DMZ: het zwaarbewaakte grensgebied tussen Noord en Zuid Korea. Onderweg zullen we een aantal keren stoppen om onder andere een spa, een fabriek, een boerderij en een aantal onbekendere steden te bekijken.
Kies je voor de in totaal tiendaagse tour, dan is er ook ruimte om naar de berg Myohyang te reizen. Hier zullen we een indrukwekkende tentoonstelling te zien krijgen, uiteraard gewijd aan Kim Il Sung, Kim Jong Il en Kim Jong Un. Ook zullen we de splinternieuwe stad Pyongsang bezoeken om daar een aantal lokale scholen en musea te zien, en zien we meer van het platteland. Hoogtepunt van de tiendaagse tour is een bezoek aan het grensdorp Sinuiji. Dit dorp ligt aan de Yalu rivier, tegenover het Chinese dorp Dandong. We zullen hier naartoe reizen per trein en zullen onder andere een cosmeticafabriek bezoeken, een boerderij, een lokaal folklorepark waar je mee kunt doen aan traditionele Koreaanse activiteiten met de lokale bevolking en een uitvoering kunt bijwonen van de Bonbu kleuterschool.

Reisdata: 12 april – 17 / 21 / 23 april 2019 (keuze uit 4, 8 of 10 dagen)

Groep Startdatum Einddatum Prijs
A – 4 dagen12 april17 april€895 
B – 8 dagen12 april21 april€1395 
C – 10 dagen12 april 23 april€1595


Prijs is exclusief:
– vluchten (optioneel)
– persoonlijke uitgaven
– visumkosten
– fooien voor de Noord Koreaanse gidsen en buschauffeur

Prijs is inclusief:
– overnachtingen in een gedeelde slaapkamer (2 personen). Enkeslaapkamers zijn beschikbaar tegen een toeslag van 40,- per nacht.
– treinreis van Beijing naar Pyongyang en terug. Vluchten zijn beschikbaar tegen meerprijs.
– alle maaltijden in Noord Korea, tenzij anders aangegeven in het reisschema
– Koreaanse en Westerse gidsen
– al het vervoer in Noord Korea

– alle entreetickets, tenzij anders aangegeven in het reisschema


Zie hier het reisschema
dat hoort bij deze groepsreis.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.