Noord Korea

Hieronder vind je het overzicht van onze groepsreizen naar Noord Korea.
Dit overzicht wordt regelmatig ververst en aangevuld. Heb je de wens om naar Noord Korea te gaan in een periode waarin wij momenteel geen reis aanbieden? Neem contact met ons op! Het kan zijn dat we je toch van dienst kunnen zijn met een oplossing op maat.

De Kim Il Sung Verjaardagstour

Reisdata: 12 april – 17 / 21 / 23 april 2019 (keuze uit 4, 8 of 10 dagen)
Prijs: € 895,- / € 1395,- / € 1595,-

Zonder twijfel is dit een van de populairste tours uit het Noord Koreaanse toerismeseizoen! Waardoor dat komt? De verjaardag van voormalig president Kim Il Sung is nog steeds de grootste nationale feestdag van het land en daar ben jij bij! Vuurwerk, massale volksdansen en mogelijk parades zijn een aantal evenementen die we kunnen verwachten tijdens deze 107e verjaardagsviering.

Klik hier voor alle informatie en het boeken van deze reis.

Twee levensgrote bronzen beelden van President Kim Il Sung en Leider Kim Jong Il
in de hoofdstad Pyongyang. Foto gemaakt door Aletta (december 2016).

Korea: de complete ervaring (deel 1) – Het Noord Koreaans Grensgebied

Reisdata: 31 mei – 7 juni 2019 (7 nachten, 8 dagen)
Prijs: € 995,-

In drie delen beiden we de meest complete reiservaring aan die voor Noord en Zuid Korea mogelijk is. Deze drie reizen kun je apart van elkaar boeken en maken, of je gaat met alle drie “for the full package”. Dit is reis 1: Het Noord Koreaans Grensgebied.
Met deze tour, die geheel plaatsvindt in China en niet in Noord Korea, krijgen we dingen van Noord Korea te zien die we in het land zelf onmogelijk te zien zouden krijgen. We nemen je in deze reis mee naar de Chinees/Noord Koreaanse grensdorpen waar Noord Koreanen, Chinese Koreanen en Zuid Koreanen in vrijheid samenleven.

Klik hier voor alle informatie en het boeken van deze reis.

Korea: de complete ervaring (deel 2) – In Noord Korea

Reisdata: 5 – 16 juni 2019 (9 nachten, 10 dagen)
Prijs: € 1695,-

In drie delen beiden we de meest complete reiservaring aan die voor Noord- en Zuid Korea mogelijk is. Deze drie (groeps)reizen kun je apart van elkaar boeken en maken, of je gaat met alle drie “for the full package”. Hieronder vind je de beschrijving van reis 2: In Noord Korea.
Deze zeer complete reis laat je alle belangrijkste en indrukwekkendste bezienswaardigheden van dit meest gesloten land op aarde zien. Natuurlijk de hoofdstad Pyongyang, waar we onder andere het Oorlogsmuseum en het gigantische mausoleum waar Kim Il Sung en Kim Jong Il opgebaard liggen, zullen bezoeken en een ritje zullen maken in de Pyongyang metro – tussen de Noord Koreanen. Ook de DMZ kunnen we natuurlijk niet overslaan: de zwaarbewaakte grens tussen Noord en Zuid Korea. Deze grens ligt op zo’n vier uur rijden van Pyongyang en daarom zullen we hier per binnenlandse vlucht naartoe gaan: een absoluut unieke ervaring in dit land die zeker niet in elke Noord Koreareis aangeboden wordt! Tot slot zullen we het landelijke, noordoostelijke deel van het land bezoeken, een gebied ver van de “gebaande paden” dat eveneens door weinig toeristen bezocht wordt (en mag worden). We zullen hier overnachten bij Noord Koreaanse families thuis. Voor vele Noord Koreanen die in dit gebied leven,enzal het de eerste keer zijn dat ze westerlingen zien!

Klik hier voor meer informatie en het boeken van deze groepsreis!

Korea: de complete ervaring (deel 3) – In Zuid Korea

Reisdata: 15 – 21 juni 2019 (6 nachten, 7 dagen)
Prijs: € 1095,-

In drie delen bieden we de meest complete reiservaring aan die voor Noord en Zuid Korea mogelijk is. Deze drie (groeps)reizen kun je apart van elkaar boeken en maken, of je gaat met alle drie “for the full package”. Hieronder vind je de beschrijving van reis 3: In Zuid Korea.

Met deze derde reis maak je je Korea-ervaring absoluut compleet. We nemen je mee naar Zuid Korea: sinds 1945 gescheiden van Noord Korea en vandaag de dag een compleet ander land dan het noordelijke deel. We ontdekken in deze zevendaagse tour twee plattelandsregio’s, die voor de Koreaanse Oorlog (1950-53) tot Noord Korea behoorden en Zuid Korea’s hoofdstad Seoul. Ook bezoeken we Punmunjom en de DMZ, deze keer vanaf de zuidkant.

Klik hier voor meer informatie en het boeken van deze groepsreis!

Foto van de DMZ vanaf Noord Koreaanse kant. Foto gemaakt door Thijs (december 2016).

VIP Fotografie Reis

Reisdata: 25 juli – 4 augustus 2019 (7 nachten, 8 dagen)
Prijs: € 2190,-

Een speciale reis die voor het eerst in Noord Korea aangeboden wordt! Een reis georganiseerd door fotografen voor fotografen. Met deze reis gaan maximaal 6 reizigers mee om ervoor te zorgen dat je de beste kans krijgt om het dagelijks leven in Noord Korea vast te leggen.
Deze reis gaat verder dan de andere reizen die we aanbieden. Naast de gebruikelijke bezienswaardigheden, zoals het Mansudae Grand Monument en het Kumsusan Palace of the Sun is deze reis speciaal ontworpen om je de tijd te geven op belangrijke plaatsen het perfecte plaatje te kunnen schieten. We staan heel vroeg op om de zonsopgang mee te maken op schilderachtige plekjes, zoals de Taedong-rivier en de Juche-toren. Er is de mogelijkheid om het iconische Ryugyong-Hotel (105 verdiepingen hoog) en verschillende soorten straatbeelden te fotograferen met zonsondergang. De gidsen zullen voor je klaar staan om de grenzen te verleggen en scenes vast te leggen die alleen mogelijk zijn met een kleine groep.

Klik hier voor alle informatie en het boeken van deze reis.


Op de fiets door Pyongyang & DMZ tour

Reisdata: 26 augustus – 1 september 2019 (4 nachten, 5 dagen) Prijs:  €1095

Wij Nederlanders zijn gek op fietsen, dus waarom niet in Pyongyang! Onlangs zijn er in Pyongyang fietspaden aangelegd en dit is je kans om in Noord Korea rond te fietsen. twee van de vijf dagen van deze tour leggen we per fiets af. Dit geeft je de kans om je tussen de lokale bevolking te begeven, tijd om fantastische foto’s te maken en te genieten van het landschap.

Klik hier voor alle informatie en het boeken van deze reis.