Het Mongoolse platteland + het Naadam Festival!

Op de bucketlist van velen: Mongolië! Een land dat jarenlang onder de plak zat van de Sovjets en waar het massatoerisme – gelukkig – nog niet is doorgedrongen. Wat ook maakt dat het een beetje een moeilijk land is om op eigen gelegenheid te bereizen. Het regelen van accommodatie, vervoer en dergelijke is nog weinig georganiseerd en soms wel heel erg “houtje touwtje”. Daarom hebben wij het werk voor je gedaan en kun je met ons dit land van de prachtige, weidse landschappen en authentieke cultuur bezoeken!

Deze reis zal starten in Beijing met een zesentwintig uur durende treinreis naar de hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar. (Wat je ook kunt doen is op eigen gelegenheid naar Ulaanbaatar reizen en vanaf dag twee meedoen met de groepsreis.) We zullen direct na aankomst meteen de natuur induiken en twee verschillende nationale parken bezoeken. Beide staan bekend om het wild dat in deze gebieden leeft en natuurlijk vanwege de prachtige natuur. We zullen op kamelen door de zandduinen rijden, rijden paard op de welbekende steppes en logeren in traditionele Gers, voordat we terug gaan naar de hoofdstad voor het wereldberoemde Naadam festival! Mongoliës grootste jaarlijkse festiviteit. Op het Naadam festival draait alles om paardrijden, worstelen en boogschieten. Na de dag van het festival zullen we alle hoogtepunten van Ulaanbaatar bekijken. Zoals je al leest: deze week zal omvliegen! Daarom is er voor degenen die meer tijd te besteden hebben de mogelijkheid om deze reis te verlengen met een zevendaagse reis naar het Russische gebied rondom het Baikalmeer!*

De reizen (Mongolië + Rusland, baikalmeer) zijn beide los te boeken of als combinatie mogelijk. Neem je de combinatie (in totaal 16 dagen), dan bieden we je een korting aan van € 145,-.

Reisdata: 5 – 14 juli 2019 (8 nachten, 9 dagen)
Prijs: € 1095,-


Prijs is exclusief:
– visum voor China en Mongolië
– maaltijden in Ulaanbaatar
– extra drinken
– betaalde douches buiten Ulaanbaatar
– fooien voor de kok, chauffeur en gids

Prijs is inclusief:
– accomodatie gebaseerd op tweepersoons”kamers” (een éénpersoonsaccomodatie is beschikbaar, eventueel tegen een toeslag)
– alle entreetickets
– tickets voor het Naadam Festival
– alle vervoer tijdens de reis
– lokale gids en kok
– paard en kameelrijden


Zie hier het reisschema dat hoort bij deze groepsreis.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.