Leer de Noord Koreaanse Taal tijdens een reis in Pyongyang!

In de zomer van 2021 bieden wij een gloednieuwe en wel heel speciale ervaring aan! Je zult in deze reis niet alleen de must-see kanten van Noord-Korea ervaren, maar ook veel dieper in het leven in Pyongyang duiken dan bij welke andere tour dan ook. In 17 of 29 dagen studeer je namelijk met een exclusieve groep buitenlanders aan de Kim Hyong Jik universiteit! 

Of je nou geen enkele ervaring hebt of beschikt over een basis of gemiddeld niveau van de Noord-Koreaanse taal, dit maakt allemaal niet uit. Klassen worden gekozen op basis van je taalvaardigheid. Het taalprogramma bestaat uit lees- en schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid en de mogelijkheid om basisgesprekken te voeren en zinnen te vertalen van het Koreaans naar het Engels.

Van maandag tot en met vrijdag nemen we ’s ochtends deel aan drie uur Koreaanse taallessen, inclusief buitenschoolse activiteiten met andere studenten op school. De middagen worden besteed aan het verkennen van alles wat Pyongyang te bieden heeft, inclusief alle niet te missen bezienswaardigheden. Van het Kumsusan Palace of the Sun tot het Victorious Fatherland War Museum en alles daartussenin. Het mooie van deze tour is dat je het leven van expats in de hoofdstad zult ervaren, door alledaagse locaties te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor reguliere toeristen. Tijdens onze studiereizen bezoeken we een lokale bioscoop, het appartement van een Pyongyang-familie, wonen we speciale lezingen bij aan de felbegeerde Kim Il Sung-universiteit en bezoeken we meer dan 65 (!) verschillende lokale restaurants en bars.

In het weekend maken we uitstapjes buiten de stad, inclusief excursies naar de DMZ, Kaesong en Sariwon, waar we de snel evoluerende grens tussen Noord- en Zuid-Korea bezoeken. Is de reis middenin de zomer, dan doen we een roadtrip naar de strandstad Wonsan aan de oostkust. Hier zullen we genieten van barbecues aan het strand, zwemmen met de lokale bevolking en genieten van een aantal van de beste zeevruchten die het land te bieden heeft bij de lokale pier waar vers gevangen goederen worden verkocht. We gaan daarnaast naar de strandstad Nampo aan de westkust waar de Taedong-rivier de zee ontmoet en verblijven in de Ryonggang Mineral Spa. We bezoeken ook het onlangs geopende Masikryong Ski Resort, dat buiten het skiseizoen een aantal spectaculaire wandelingen en uitzicht op de bergen van de Masikryong Ranges biedt. Tot slot brengen we ook aan bezoek aan de berg Mt. Myohyang, waar we de surrealistische Internationale Vriendschapstentoonstelling en Pyongyang’s satellietstad Pyongsong zullen bekijken.

We bieden ook de ongelooflijke ervaring om Mt Paektu in het uiterste noordoosten van Korea te bezoeken. Dit doen we maar één keer per jaar! We huren ons eigen vliegtuig om een ​​pad te bereiken dat ver buiten de gebaande paden ligt. Terwijl we de noordoostelijke regio verkennen, stoppen we bij Secret Base Camp waarvan de Koreanen zeggen dat Kim Jong Il er is geboren. Daarna bezoeken we vroegere revolutionaire campings waar de Koreanen hun aanval op de Japanners begonnen en overnachten in de rustige, prachtige stad van Samjiyon. Deze optie kost 200 euro extra en zowel Groep A als B reizigers kunnen zich hiervoor opgeven.

Boek je deze reis van 9 tot 17 juli, dan delen we je in in groep A. Er is een mogelijkheid om je verblijf te verlengen (geef dit vooraf aan!) door tot 8 augustus te blijven. In dit geval behoor je tot groep A+B. In het “B-gedeelte” van de reis maak je ook de beroemde Victory Day (Bevrijdingsdag) mee, waar we zullen deelnemen aan alle beschikbare vieringen, dansen en drinken met de lokale bevolking in het park, het vuurwerk bekijken en meedoen in de Mass Dance!

Al met al is deze reis een absolute once in a lifetime ervaring en wij zijn enorm trots dat we dit samen met de universiteit samen kunnen stellen!

Reisdata: 9 – 27 juli / 8 augustus 2021
Prijs: € 1599,- / € 2599,

Inbegrepen in de prijs:
– alle overnachtingen in tweepersoonskamers (enkele kamers zijn mogelijk voor 40 euro per nacht extra)
– treintickets Beijing-Pyongyang-Beijing
– alle maaltijden in Noord-Korea, m.u.v. maaltijden in de trein
– Koreaanse en Westerse gidsen
– bus met chauffeur en airconditioning
– alle entreetickets, tenzij anders vermeld in het reisschema
– dagelijks drie lesuren taalles
– buitenschoolse activiteiten met Kim Hyon Jik University studenten

Niet inbegrepen in de prijs:
– extra drankjes en souvenirs
– kosten van de visa
– fooi voor Koreaanse gidsen en de chauffeur
– extra activiteiten die niet in het reisschema staan
– optionele avond excursies

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).