De meest complete Noord Korea tour

De naam van deze reis zegt het al: dit is het echte werk. Deze reis omvat het landelijke noordoosten van Noord Korea, dat ver van de gebruikelijke toeristische gebaande paden verwijderd is. Daarnaast slaan we natuurlijk de bezienswaardigheden van Pyongyang en de DMZ niet over! Deze twee laatste bestemmingen zullen we trouwens bereizen per binnenlandse vlucht. Iets dat zeker uniek is voor een ervaring in Noord Korea.

Onze reis begint in Beijing. Vervolgens gaan we vanuit Beijing aan boord van onze nachttrein naar Tumen, een grensstad van China die direct aan de overkant van de Tumen-rivier ligt. Eenmaal aangekomen hebben we tijd om deze unieke stad te verkennen en de avond door te brengen in een lokaal hotel.

De volgende ochtend gaan we door Chinese immigratie en worden we een van de weinige westerse toeristen die over een brug naar Noord Korea lopen. Hier worden we opgewacht door onze vriendelijke lokale Koreaanse gidsen en gaan we rechtstreeks naar het grote monument van Wangjaesan, een van de meest indrukwekkende van het land en een must voor elke fan van grootse socialistische monumenten.

Daarna gaan we naar de stad Hoeryong, een prachtige stad die populair is om de abrikozen en de geboorteplaats van Kim Jong Suk (de moeder van Kim Jong Il). Andere hoogtepunten zijn de Kim Ki Song middelbare school waar we ons bezighouden met een Engelse les; de meeste van deze studenten hebben hoogstwaarschijnlijk nog nooit een westerling gezien.

De volgende bezienswaardigheid op onze agenda is de beruchte industriële stad Chongjin, waar we een plaatselijke kleuterschool zullen bezoeken waar de arbeiders van de staalfabriek Kim Chaek hun kinderen heen sturen om te studeren. We verkennen ook het onlangs gerenoveerde plein in het centrum van de op twee na grootste stad van Noord Korea, plus het revolutionaire museum over de geschiedenis van de strijd voor bevrijding tegen de Japanners tijdens WO II.

Onze volgende bestemming is Mt Chilbo, beroemd om zijn ongelooflijke natuur van zowel land als zee. Hier zullen we genieten van twee nachten in de enige homestay die beschikbaar is in het land. Dit is een unieke ervaring die ons ertoe zal brengen tijd door te brengen om te eten, drinken, sporten en foto’s uit te wisselen met ons Koreaanse gastgezin. Daarnaast is de natuur hier adembenemend. Nadat we afscheid hebben genomen van onze Koreaanse families, gaan we naar Orang Airport om aan boord te stappen op een van de weinige binnenlandse vluchten naar de stad Pyongyang. Hiermee is ons avontuur van het landelijke noordoosten van Korea afgesloten.

Eenmaal aangekomen in Pyongyang, graven we diep in de bezienswaardigheden van de hoofdstad. We bezoeken het mausoleum van Kim Il Sung en Kim Jong Il, het Korean War Museum, rijden door de diepe en mysterieuze Pyongyang Metro, drinken bij de lokale microbrouwerijen, verkennen Kim Il Sung Plein en meer. En natuurlijk is een reis naar Noord-Korea nooit compleet zonder een dagbezoek aan de DMZ om te zien waar zowel Korea zich splitst in Noord en Zuid.

Reisdata: 23 oktober – 3 november 2021
Prijs: € 1695,-

Inbegrepen in de prijs:
– tweepersoons slaapkamer (enkele kamers zijn beschikbaar voor € 40,- euro per nacht)
– alle treintickets. Vluchten zijn extra.
– alle maaltijden in Noord Korea, tenzij anders vermeld in het reisschema
– Koreaanse en westerse gidsen
– bus met airconditioning en chauffeur
– alle entreetickets (tenzij anders vermeld)

Niet inbegrepen in de prijs:
– extra drankjes en souvenirs
– kosten van visa
– fooien voor Koreaanse gidsen en de chauffeur
– extra activiteiten die niet in het reisschema zijn opgenomen

Neem contact met ons op als je interesse hebt in het boeken van deze groepsreis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).