Covid-19

Onze visie

Het jaar 2020 was voor een ieder een bijzonder jaar vol verrassingen. Ineens hebben we te maken met een wereldwijde pandemie, waarvan niemand kan voorspellen hoe lang die nog gaat duren. Ook wij van The Great Unknown niet. Wat we ons wel beseft hebben is dat deze crisis – zeker voor onze bijzondere bestemmingen – in 2021 niet voorbij zal zijn. We hopen wel dat we in de loop van 2021 weer langzaamaan van start kunnen gaan. Dat hopen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze lokale partners. Veel lokale partners en hun gezinnen zijn afhankelijk van het toerisme. Naast dat wij zorg dragen voor het veilig organiseren van onze reizen voor jullie, onze reizigers, voelen wij ook een verantwoordelijkheid voor hen. We zullen onze reizen pas weer gaan uitvoeren als dat voor alle partijen veilig kan.

Ons actuele aanbod

Ons reisaanbod wat betreft onze verre reizen (de landen Rusland, Mongolië, China, Noord Korea en De Filipijnen) voor 2021 is up to date. Je vindt ons aanbod hier. Helaas zijn de landen op dit moment nog gesloten. Reserveren kan WEL! Lees hieronder.

Wat is de verwachting tot heropening per land?
China: gesloten, verwachting: open in de tweede helft van 2021
Noord Korea: gesloten, verwachting: onbekend
Mongolië: gesloten, verwachting: open per 1 mei
Rusland: gesloten, verwachting: medio 2021
Filipijnen: gesloten, verwachting: open per 1 juli

Veilig op reis: reserveer nu, betaal later!

Ons reisaanbod wat betreft onze verre reizen (de landen Rusland, Mongolië, China, Noord Korea en De Filipijnen) voor 2021 is up to date. Je vindt ons aanbod hier. Vanwege deze bijzondere situatie werken we inmiddels met een reserveringssysteem. Dit betekent dat je de reissom voor je reis naar keuze NIET VOORAF BETAALT, zoals gebruikelijk is. In plaats hiervan stel je met een aanbetaling van € 50,- je reservering voor de betreffende reis veilig. Wanneer duidelijk is dat de reis door kan gaan, betaal je de rest van de reissom. Mocht de reis niet door kunnen gaan omdat dit nog niet veilig genoeg is vervalt je aanbetaling niet, maar kun je deze € 50,- inzetten voor een andere reis, of dezelfde reis die op een later moment wordt uitgevoerd.

Op avontuur in eigen land

In deze gekke tijd hebben we gemerkt dat “wij, Nederlanders” meer dan ooit vakantie vier(d)en in eigen land. Meer dan eens hebben we mensen horen zeggen dat ze Nederland aan het herontdekken zijn. En die uitspraak deed bij ons een belletje rinkelen. We vroegen ons af of bijzondere, onontdekte plekken alleen buiten Nederland te vinden zijn. Onze conclusie was “nee”. Ook binnen Nederland zijn er onontdekte pareltjes en activiteiten te vinden. Dus: The Great Unknown goes binnenland! 

In de afgelopen weken heeft Aletta met meerdere bedrijven en personen gesproken om deze onontdekte pareltjes te vinden. Ze heeft ze nog niet allemaal, maar is een end op weg! Inmiddels is ze met 3 partijen in gesprek over een bijzondere samenwerking. Zoals je vast begrijpt willen we er nog niet veel over prijs geven, maar denk richting “klein en persoonlijk, duurzaam, lokaal, en écht uniek (lees: niet zomaar te Googlen)”. In het voorjaar van 2021 moeten deze plannen concrete vormen aangenomen hebben, en zijn onze Nederlandse Reizen boekbaar! 

Word je graag op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.