Overzicht van onze groepsreizen naar China

China’s spiksplinternieuwe stad waar niemand woont: Kangbashi-Ordos

Reisdata: 2 – 4 september 2019 (2 nachten, 3 dagen)
Prijs: € 595,-

Er was eens een stad in China waar niemand woonde. Ordos: de stad die een economisch sprookje had moeten worden trok bij lange na niet de 1 miljoen inwoners waarvoor het gebouwd is. Rond het jaar 1992/1993 werd er een enorme hoeveelheid steenkool gevonden in de grond van Ordos (destijds nog een dorp). De politiek besloot groots te denken en ontwikkelde in een paar jaar tijd een stad vol hypermoderne gebouwen, appartementencomplexen, standbeelden, parken, een museum en een theater/bioscoop: alles wat je wenst is er. Verkeerslichten werken, prullenbakken worden geleegd en toen wij er in de winterperiode waren was de enige auto op de weg een sneeuwruimer. Maar de inwoners, jonge gezinnen die voornamelijk vanuit Beijing hadden moeten komen, bleven weg door de financiële crisis die in 2007 roet in het eten gooide. Vandaag de dag trekt het inwonertal iets aan, maar nog steeds heb je het gevoel alsof je in een regelrechte spookstad bent beland.

Klik hier voor alle informatie en het boeken van deze groepsreis.

Een winters Ordos. Foto gemaakt door Thijs (december 2016).

Tijdreizen door communistisch China

Reisdata: 13 oktober – 19 oktober 2019 (6 nachten, 7 dagen)
Prijs: € 895,-

Hoe zat het ook alweer? China, het land dat enorme sprongen maakt in termen van economische en technologische vooruitgang, kennen we natuurlijk vanuit een nog niet zo ver verleden voornamelijk als een communistisch bolwerk waarin dictator Mao Zedong aan de touwtjes trok. Tot op de dag van vandaag zetelt in China nog steeds een communistische regering, maar zodra je in Beijing de trein of het vliegtuig uit stapt merk je dat de Chinezen toch echt zeker niet vies zijn van een (of twee beetjes) kapitalisme.

Ga mee op reis naar daar waar de Culturele Revolutie begon, en ga met ons mee terug in de tijd naar echt communistisch China.

Klik hier voor alle informatie en het boeken van deze groepsreis.

Ingang van de Verboden Stad op het Rode Plein in Beijing.
Foto gemaakt door Aletta (december 2016).

Beijing: Chinese Muur privé dagtour

Wanneer je dan toch in Beijing bent kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je ook graag de wereldberoemde Chinese Muur wilt bezoeken. Wij kunnen als je dat wilt daarom een ééndaagse privétour voor je organiseren met een Engelssprekende gids.

Kosten voor de privéchauffeur en lokale, Engelssprekende gids:
€180,- voor 1 persoon
€110,- p.p. in een groep van 2-5 mensen
€100,- p.p. in een groep van 6-10 mensen
€100,- voor alleen de chauffeur

Deze tour kun je alleen bij ons boeken als uitbreiding op een van onze andere reizen naar China. Laat het ons weten als je interesse hebt.

Chinese Muur. Foto gemaakt door Thijs (december 2017).

COMBI: CHINA + RUSLAND + OOST-EUROPA

Eurazië! Op Sovjet-avontuur: van Beijing naar Warschau in 40 nachten
29 oktober – 9 december 2019

Ons jaarlijkse EURAZIË avontuur! “Eurazië, eurazië? Waar moet ik dan aan denken?” Nou, aan het bezoeken van zeventien – voormalige Sovjet – landen die tussen Beijing en Warschau liggen. Lees: Oostblok. Per trein. In vijf weken tijd. This is gonna be an Adventure!

Geen vijf weken de tijd? Geen probleem. Je kunt ook een gedeelte van deze reis boeken.

Klik hier voor alle informatie, prijzen en het boeken van deze groepsreis.

Transsiberie Express, Rusland. Foto gemaakt door Thijs (november 2016).

COMBI: CHINA + RUSLAND + NOORD-KOREA!

De langste treinreis ter wereld: van Moskou naar Pyongyang

Een reis voor de ware avonturiers! Ga mee met de langste treinreis (bijna 7000 km in totaal) op aarde. Van het magische Rusland naar het meest onbekende land van de wereld: Noord Korea! Onderweg zullen we verschillende keren de trein verlaten om wat meer van deze beide erg bijzondere, hier en daar soms ‘wereldvreemd’ aandoende landen te zien te krijgen (zo bezoeken we onder andere de zwaarbewaakte grens tussen Noord en Zuid Korea). Je reisrugzak wordt hiermee aangevuld met een zeer bijzondere, onvergetelijke reiservaring.

Reisdata: 24 juli – 8 augustus 2018 (14 nachten, 15 dagen)
Prijs: € 2645,- *

Klik hier voor alle informatie en het boeken van deze groepsreis.

Uitzicht vanuit de trein in Noord-Korea. Foto gemaakt door Aletta (december 2016).