Caribisch Gebied

Zeilen in de Caraïben met Kasper en Elise

Ben je gek van zee, zeilen en snorkelen en wil je naar het Caribisch gebied? Dan is dit je kans op een zeer bijzondere ervaring. Vaar mee met Kasper en Elise op hun zeiljacht!

Kasper en Elise zijn zeer goede vrienden van ons. Ze zijn een stel uit Nederland en houden van watersporten, hiken, duiken, snorkelen, nieuwe gebieden en culturen ontdekken en relaxen op hun zeiljacht.

In 2016 besloten ze hun huis in Nederland te verkopen, het werk op te zeggen en een zeiljacht te kopen. In een jaar tijd hebben ze dit jacht klaargemaakt om de wereld rond te kunnen zeilen en sinds mei 2017 leven en reizen ze op hun zeiljacht. Meer dan een jaar lang hebben ze rondgevaren in het gebied rond de Middellandse Zee en in december 2018 hebben ze in drie weken de overtocht gemaakt over de Atlantische oceaan naar het Caribisch gebied. Op oudjaarsdag 2018 zijn ze aangekomen in Barbados! Ze hebben geen vast reisschema, maar ze hebben de intentie om een lange tijd in het Caribische gebied te blijven om alle mooie eilanden en gebieden daar te gaan ontdekken.

Wat bieden we aan:
Een onvergetelijke reis als je van zeilen, mooie eilanden, avontuur en relaxen houdt. Het is een kans om te leren zeilen of je zeil skills uit te breiden en om op plekken te komen waar je zonder boot niet zo snel komt.

De reis is gebaseerd op het idee dat iedereen participeert in het leven op het jacht, zoals koken, afwassen, de boot netjes houden en alle taken die nodig zijn voor het leven op een boot. Het is dus geen luxe “all-inclusive” vakantie. Ook hanteren Kasper en Elise een niet-roken en geen gebruik van drugs beleid.

Kasper en Elise spreken Nederlands, Engels, Duits en Spaans. De gesproken taal op de boot is Nederlands of Engels.

Het jacht:
Is een veilig, comfortabel en duurzaam zeiljacht met zonnepaneel en waterzuiveringssysteem waar het mogelijk is om eigen drinkwater te “maken”. Daarmee voorkom je dat je waterflessen koopt en in een jachthaven moet rondvaren om water bij te vullen.

Alle benodigde veiligheidsuitrustingen zijn aan boord, zoals reddingsvesten, noodradiobaken, (EPIRB), reddingsvlot.

Aan boord zijn ook duikmaterialen, snorkelsets, supboards, wetsuits, windsurf- en visgerei, bordspellen, films en twee laptops en hangmatten. Genoeg vermaak dus!

Accommodatie:
Een eigen tweepersoonshut met eigen douche, wastafel en toilet. Vier extra bedden zijn er aanwezig in de salon, dus er is ruimte voor twee + vier – in totaal zes – extra personen.

Het is mogelijk om het tweepersoonsbed in de hut om te toveren in een stapelbed. Ideaal dus voor een stel of voor een groep reizende vrienden.

De bestemming:
Caribisch Gebied. Wil je weten wat momenteel hun exacte locatie is? Dat kun je checken via www.vesselfinder.com. Vul dit mmsi nummer in: 244030289. Je kunt natuurlijk ook gewoon ons vragen!

Overzicht prijzen:
Kosten zijn per persoon, per nacht

  • 1 persoon, €65,-
  • 2 personen, €45,- pp, totaal €90,-
  • 3 personen, €40,- pp, totaal €120,-
  • 4 personen, €40,- pp, totaal €160,-

Kinderen onder de 10 jaar zijn gratis.

Prijzen zijn exclusief:
– heen- en terugvlucht en evt. ander vervoer om bij de boot te komen
– eten en drinken
– diesel (er wordt naar gestreefd om zo weinig mogelijk op de motor te varen)
– benzine voor de sloep
– het wassen van de handdoeken en beddengoed
– voor het gebruik van de Scuba sets wordt € 15,- gerekend. Een compressor en duikflessen zijn niet aan boord aanwezig. Deze moeten extra gehuurd worden bij een duikcentrum.

Prijzen zijn inclusief:
– gebruik van snorkelsets, sup boards, surf en visgerei etc.
– bhutan gas
– onvoorziene kosten, zoals eventuele beschadigingen

Uit ervaring is gebleken dat de bovenstaande (exclusieve) leefkosten ongeveer €10,- per persoon per dag bedragen.

Vluchten van en naar de bestemming zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn de verantwoordelijkheid van de reiziger. We adviseren om bij het boeken van je vluchten een annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor deze reis ben je verplicht zelf een eigen reisverzekering met voldoende dekking af te sluiten. (Kijk goed of je evt. moet bijverzekeren voor zeil-/watersportvakanties.)

Neem contact met ons op als je interesse hebt voor een onvergetelijke ervaring!

Jacht “SV Elise”. Foto gemaakt door Kasper en Elise.